Succé för dagboksvecka i Söderköping

Under vecka 39 ordnades den årliga dagboksskrivarveckan i en Östgötsk kommun. I år var det Söderköpings tur och hela 149 bidrag lämnades in vilket blev nytt rekord! Bland bidragen lottades tre vinnare fram och på Arkivens dag den 8 november delades priserna ut.

Första pris gick till Tufva Kirlid, klass 2 i Västra Husby skola, andra pris till Birgitta Johansson i Söderköping och tredje pris till Emil Gustavsson, klass 2-3 i Mogata skola. Första och tredjepriset har tillfallit respektive klasskassa och planeras att användas vid klassresor.

Vi gratulerar pristagarna och tackar alla Söderköpingsbor som delat med sig av sina liv! Dagböckerna förvaras av Söderköpings Arkivförening som tillsammans med Söderköpings kulturkontor varit med att arrangera dagboksveckan.

RÄTTELSE 2015-03-30
Det har vid närmare kontroll visat sig att det vid Dagboksveckan i Åtvidabergs kommun inkom över 200 bidrag. Nytt rekord blev det alltså inte för Söderköping 2014 men väl en stark andraplats, följt av Norrköping med 97 bidrag på tredje plats.

Birgitta 3 Emil Gustavsson
Andra- och tredjepristagaren Birgitta Johansson och Emil Gustavsson.