Sollentuna, Tolsum, Ringarum

På målningen syns den tidstypiska 1930-talsvillan Sollentuna (nuvarande Bäckvägen 3 i Ringarum). Huset stod klart 1935 och som de flesta nybyggda hus vid den tiden hade det två lägenheter. Huset ägdes av familjen Pettersson som bestod av tegelbruksarbetaren Einar, Alice och sönerna Sven, Rune och Göran. Den andra lägenheten hyrdes till en början av Ellen och Henning Stelin med fyra barn. 
Efter att Einar avlidit 1995 flyttade Alice till en son i Finspång, där hon avled samma år. Makarna Pettersson hade tavlan i sitt hem och den ärvdes av sonen Sven. Numera finns den hos hans änka som har fått det berättat att den kan ha målats av någon kringvandrande luffare och den bär den oidentifierade signaturen Chlebowski. 

Alla bilder

Historik

På målningen syns den tidstypiska 1930-talsvillan Sollentuna (nuvarande Bäckvägen 3 i Ringarum). Huset stod klart 1935 och som de flesta nybyggda hus vid den tiden hade det två lägenheter. Huset ägdes av familjen Pettersson som bestod av tegelbruksarbetaren Einar, Alice och sönerna Sven, Rune och Göran. Den andra lägenheten hyrdes till en början av Ellen och Henning Stelin med fyra barn. Efter att Einar avlidit 1995 flyttade Alice till en son i Finspång, där hon avled samma år. Makarna Pettersson hade tavlan i sitt hem och den ärvdes av sonen Sven. Numera finns den hos hans änka som har fått det berättat att den kan ha målats av någon kringvandrande luffare och den bär den oidentifierade signaturen Chlebowski.

Belägen

Solentuna, Tolsum, Ringarum, Valdemarsvik

Årtal anm.

Uppskattat

Teknik

Olja på duk.

Storlek

44 x 33 cm

Årtal

1940-tal

Signatur

Chlebowskij

Konstnär

Okänd

Ram

Ja, trä.