Bråta Barnhem

Ägaren fick målningen som gåva i november 2003 av Inga Söderqvist, Trädgårdsvägen, Ringarum. Anledningen är att ägarens far  växte upp på barnhemmet. Inga Söderqvist  bodde på barnhemmet under sin uppväxt och kom också att arbeta där under många år. Tyvärr har inte Inga några minnen av Olssons vistelse, eftersom det var mycket folk i rörelse vid barnhemmet. Tavlan hängde i barnhemmets stora sal över en soffa. Inga togs som fosterflicka av föreståndarinnan Alma, och flyttade med henne från barnhemmet till Trädgårdsvägen, Ringarum på 1940-talet. Tavlan togs då med dit. (Berättad av Inga Söderqvist 2005-08-09)

Alla bilder

Historik

Ägaren fick målningen som gåva i november 2003 av Inga Söderqvist, Trädgårdsvägen, Ringarum. Anledningen är att ägarens far växte upp på barnhemmet. Inga Söderqvist bodde på barnhemmet under sin uppväxt och kom också att arbeta där under många år. Tyvärr har inte Inga några minnen av Olssons vistelse, eftersom det var mycket folk i rörelse vid barnhemmet. Tavlan hängde i barnhemmets stora sal över en soffa. Inga togs som fosterflicka av föreståndarinnan Alma, och flyttade med henne från barnhemmet till Trädgårdsvägen, Ringarum på 1940-talet. Tavlan togs då med dit. (Berättad av Inga Söderqvist 2005-08-09)

Övriga anteckningar

På målningens baksida står "Alma 3,25". Alma Månsson var föreståndarinnan på barnhemmet på 1920-talet och 3,25 kan möjligen kunna vara priset på målningen. På målningen skymtar till vänster Ringarums kyrka, och den vita byggnaden närmre barnhemmet som är Stjärneberg (som Olsson kom att måla av under kommande år, 1923)

Lokal

Bråta, Ringarum, Valdemarsvik, Östergötland

Kontaktperson

Se ägare (eller kontakta inventeraren)

Belägen

Bråta Barnhem

Teknik

Olja på duk

Storlek

46 x 65,5 cm

Årtal

1922

Signatur

O Olsson

Konstnär

Olle Olsson

Ram

Ja

Bråta Barnhem